18 Feb 2018

KAMMARMUSIKEN I BORÅS

Carr&Quennerstedt

Elna Carr fiol Håkan Quennerstedt piano

 

Beethoven - Kreisler - Brahms - Prokofiev- Arvo Pärt

Söndag 18 Feb 2018 kl 16:00

Plats: meddelas senare

 

 

Program

för en detaljerad version se nedladdningsbar fil till höger

Duo Carr Quennerstedt består av violinisten Elna Carr och pianisten Håkan Quennerstedt. De träffades 2005 på Musikkonservatoriet i Falun, och har spelat tillsammans sedan dess. Vid 2011 års upplaga av kammarmusikbiennalen "Ung & Lovande" korades duon till vinnare med en stor Sverigeturné som följd.

 

Duon har spelat in en CD med sina paradnummer; Beethovens Kreutzersonaten och Prokofievs första violinsonat.

 

Elna Carr (f. 1988) är uppvuxen i en folkmusikerfamilj i Hjärnarp, Skåne. Hon har spelat violin sedan barnsben och är nu bosatt i Malmö. Elna har studerat för Gunnar Crantz, prof. Ulf Wallin, prof. Terje Moe Hansen, prof. Yuri Zhislin och sist på Musikkonservatoriet i Köpenhamn för prof. Alexandre Zapolski där hon tog sin diplomexamen 2012. Elna är flitigt engagerad som både kammarmusiker, solist och orkestermusiker, och är sedan augusti 2015 tredje konsertmästare i Danmarks Radios Symfoniorkester.

 

Elna Carr har blivit utvald att delta i Solistpriset 2016 och kommer i finalen att framföra Sibelius Violinkonsert med Sveriges Radios Symfoniorkester.

 

Håkan Quennerstedt (f. 1985) är född och uppvuxen i Uppsala, numera bosatt i Malmö. Han studerade först vid Musikkonservatoriet i Falun för Bengt Andersson, och sedan på Musikhögskolan i Malmö för prof. Hans Pålsson. Håkan har en gedigen konserterfarenhet, och har bl a spelat Saint-Saëns "Djurens Karneval" med Malmö Symfoniorkester. Håkan är även grundare av Slottsstadens Pianoskola som han driver tillsammans med pianistkollegan Johan Reis.

 

Kammarmusiken i Borås Kontakt Uno Hallabro tel 033 277108 mail:info@kammarmusiken.se

Länkar och nedladdningsbara filer publiceras så snart de är tillgängliga

Biljett ( i dörren)

vuxen 200 SEK

ungdom/studerande (25år) 20 SEK

 

kortbetalning möjligt

 

förköp:

Turistbyrå Borås

Våra Sponsorer:

Affisch

Programblad