18 Feb 2018

KAMMARMUSIKEN I BORÅS

Carr&Quennerstedt / Vårsonaten

Elna Carr fiol Håkan Quennerstedt piano

 

Beethoven - Brahms - Stravinsky

Söndag 18 Feb 2018 kl 16:00

Plats: Immanuelskyrkan Åsbogatan 24 Borås

 

 

Program

för en detaljerad version se nedladdningsbar fil till höger

Duo Carr Quennerstedt består av violinisten Elna Carr och pianisten Håkan Quennerstedt. De träffades 2005 på Musikkonservatoriet i Falun, och har spelat tillsammans sedan dess. Vid 2011 års upplaga av kammarmusikbiennalen "Ung & Lovande" korades duon till vinnare med en stor Sverigeturné som följd.

 

Duon har spelat in en CD med sina paradnummer; Beethovens Kreutzersonaten och Prokofievs första violinsonat.

 

Elna Carr (f. 1988) är uppvuxen i en folkmusikerfamilj i Hjärnarp, Skåne. Hon har spelat violin sedan barnsben och är nu bosatt i Malmö. Elna har studerat för Gunnar Crantz, prof. Ulf Wallin, prof. Terje Moe Hansen, prof. Yuri Zhislin och sist på Musikkonservatoriet i Köpenhamn för prof. Alexandre Zapolski där hon tog sin diplomexamen 2012. Elna är flitigt engagerad som både kammarmusiker, solist och orkestermusiker, och är sedan augusti 2015 tredje konsertmästare i Danmarks Radios Symfoniorkester.

 

Elna Carr har blivit utvald att delta i Solistpriset 2016 och kommer i finalen att framföra Sibelius Violinkonsert med Sveriges Radios Symfoniorkester.

 

Håkan Quennerstedt (f. 1985) är född och uppvuxen i Uppsala, numera bosatt i Malmö. Han studerade först vid Musikkonservatoriet i Falun för Bengt Andersson, och sedan på Musikhögskolan i Malmö för prof. Hans Pålsson. Håkan har en gedigen konserterfarenhet, och har bl a spelat Saint-Saëns "Djurens Karneval" med Malmö Symfoniorkester. Håkan är även grundare av Slottsstadens Pianoskola som han driver tillsammans med pianistkollegan Johan Reis.

 

Kammarmusiken i Borås Kontakt Uno Hallabro tel 033 277108 mail:info@kammarmusiken.se

Länkar och nedladdningsbara filer publiceras så snart de är tillgängliga

Biljett ( i dörren)

vuxen 200 SEK

ungdom/studerande (25år) 20 SEK

 

kortbetalning möjligt

 

förköp:

Turistbyrå Borås

Våra Sponsorer: