23 okt 2020

KAMMARMUSIKEN I BORÅS

K.Winiarski cello

P.Carron piano

vinnare "Ung och Lovande 2020"

Fredag 23 okt 2020             kl 19:00

Plats: 

Immanuelskyrkan Åsbogatan 24

Program

Wirén Beethoven Kien


i samarbete med Musik i Syd

duo winiarski/carron

VINNARE AV UNG & LOVANDE 2019

Kristina Winiarski och Pontus Carron började spela tillsammans 2015 under sin studietid vid kammarmusikutbildningen på Edsbergs Slott i Stockholm. De har båda mottagit stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien och Svenska Frimurare Orden och vann 2017 tillsammans tredje pris i tävlingen “Swedish International Duo Competition”.

De är båda mycket aktiva som kammarmusiker och har med sin duo gett konserter i bland annat Uppsala Konsert & Kongress och Classic Winter Festival i Genève. Våren 2018 var de på turné genom hela Sverige i Kungliga Musikaliska Akademiens regi och spelade svenska verk för gymnasieklasser. Deras spel har beskrivits med “mycket närvaro och stort temperament”. Under 2019 har de medverkat vid Båstads och Sandvikens kammarmusikfestivaler och gjort en skivinspelning med verk av Alice Tegnér och Laura Netzel med flera, musik som aldrig tidigare spelats in.

Kristina Winiarski, cello (f. 1994) debuterade som solist vid 16 års ålder när hon spelade Tjajkovskijs Rokokovariationer med National Symphony Orchestra på Kennedy Center of Performing Arts i Washington DC, USA. Efter det har hon framträtt som solist med bland annat Maryland Philharmonic, Stuttgart Kammerorchester, St. Petersburg State Symphony och Zagrebs Filharmoni. Våren 2019 tog Kristina sitt solistdiplom på Musikhögskolan i Malmö för professor Torleif Thedéen.

Pontus Carron, piano (f. 1993) har studerat på masterprogrammet vid Kungliga Musikhögskolan/Edsberg i Stockholm. Studier som han avslutade med en diplomkonsert i Grünewaldsalen på Konserthuset i Stockholm 2018. Pontus har fått en rad priser i internationella pianotävlingar såsom ”Citta di San Doná di Piave Piano Competition” och Stockholm International Music Competition. Han har framträtt i alla de nordiska länderna, Tyskland, Spanien och Italien.

Text: Musik i Syd

Torsdag 1 oktober 2020, 19.00 - 21.00 Västerås Konserthus, Lilla salen

Ung & Lovande 2019 -konsert Pontus Carron och Kristina Winiarski

Kristina Winiarski och Pontus Carron är vinnare av Ung & Lovande 2019, och är hösten 2020 på turné runtom i Sverige. Turnén består av 26 konserter under perioden 19 september – 25 oktober, från Kilafors i Hälsingland till Malmö i Skåne. Kristina Winiarski och Pontus Carron började spela tillsammans 2015 under sin studietid vid kammarmusikutbildningen på Edsbergs Slott i Stockholm. Våren 2018 var de på turneì genom hela Sverige i Kungliga Musikaliska Akademiens regi och spelade svensk musik för gymnasieklasser. Deras spel beskrevs under turnén som “med mycket närvaro och stort temperament”.

I januari 2020 kom Kristina och Pontus på delad andraplats i finalen för Solistpriset i Berwaldhallen. De har till höstens turné beställt ett nyskrivet verk av kompositören Molly Kien, och kommer även bjuda på musik av bland annat Ludvig van Beethoven och Dag Wirén.


Kammarmusiken i Borås   Kontakt Uno Hallabro tel 033 277108  mail:info@kammarmusiken.se

Länkar och nedladdningsbara filer publiceras så snart de är tillgängliga

Biljett ( i dörren)

vuxen 200 SEK

ungdom/studerande (25år) 20 SEK


kortbetalning möjligt (visa/mastercard)

Swish 123 5499199Affisch

Programblad

Våra Sponsorer: