04 Okt 2015

KAMMARMUSIKEN I BORÅS

Trio Ek/Janson/Svensdotter

H.Ek / sång, P.Janson / kontrabass, A.Svensdotter / flöjt

Program

för detaljerad version se nedladbar filMed nyskriven musik av Karin Rehnqvist

Söndag 04 October 2015

kl 18:00   OBS! NY TID

Plats: Sinnenas Hus

 ”Sleep Now”

Akustisk, minimalistisk och expressionistisk musik

med Helena Ek sång, Peter Janson kontrabas, Anna Svensdotter flöjt.

Titeln på programmet syftar på ett nyskrivet stycke av Karin Rehnqvist, komponerat för denna trio. Man får också höra improvisationer, solostycken, musik av Philippe Hurel, Malin Bång, Hildegard von Bingen och sånger med text av Bruno K Öijer och Lina Ekdahl.

Medlemmarna i denna västsvenska improvisationstrio har sin bakgrund i genrer som folkmusik, nutida konstmusik, jazz och tidig musik, vilket starkt färgar musiken.


Ur en recension i Nutida Musik 2011  / Johan Redin:

...

Förutom Helena Ek består av ensemblen av Anna Svensdotter på flöjt och Peter Janson på kontrabas. Svensdotter har rötterna i hypermodern konstmusik och Janson i jazzen. All tre träffades på en workshop i Norberg sommaren 2009 och bestämde sig för att göra något tillsammans. Resultatet var konsertens höjdpunkt: ett uruppförande av det gemensamma stycket Cirkelstudie 731. Att det var ett uruppförande är också intressant, eftersom stycket aldrig kommer att låta likadant. Partituret består av tre cirklar om vardera sju ord, flera av dem hämtade från de så kallade pilgrimsorden; en improvisation där var och en associerar och färgar dem på sitt sätt och med valfri längd. Stycket inleder därmed i någorlunda samklang, men vartefter ordkombinationerna börjar röra på sig så glider musiken isär för att ibland förenas i egensinniga sammansättningar. Ek når emellanåt övermänskligt höga toner, Svensdotter blir till en vindtunnel och Janson försöker fläta in sig i strängarna. Kanske låter idén komplicerad, men det råder en förvånansvärd enkelhet över stycket. Det blir vackert, stundtals kuttrande och rytmiskt, stundtals dissonant och tassande.

...

länk till Nutida Musik

Kammarmusiken i Borås   Kontakt Uno Hallabro tel 033 277108  mail:info@kammarmusiken.se

Nedladningsbara Filer

Affisch

Programblad

Länkar och nedladdningsbara filer publiceras så snart de är tillgängliga

Biljett ( i dörren)

vuxen 200 SEK

ungdom/studerande (25år) 20 SEK


kortbetalning möjligt (visa/mastercard)

Swish 123 5499199Våra Sponsorer: