07 Maj 2017

KAMMARMUSIKEN I BORÅS

Anders Hagberg

och band


A. Hagberg/flöjter, sopransaxofon, A. al Khatib/oud, J. Lundberg/kontrabas, röst, L. Diers/percussion

Söndag 07 Maj 2017           kl 18:00

Plats: Immanuelskyrkan Åsbogatan 24 Borås

Connecting Worlds

för ett detaljerat program se nedladdningsbar fil till höger

Under 2017 gör Connecting Worlds en konsertserie på olika scener i Sverige, med start i Västra Götaland vår och sommar. Projektet stöttas av Västra Götalandsregionen och involverar kända artister från Norden och Mellanöstern, samt från olika genrer såsom jazz, världsmusik, arabisk och västerländsk konstmusik. Första stopp på turnén är Nordiska Akvarellmuseet på Tjörn.


Med tanken att det är mer som förenar än skiljer oss åt driver musikern Anders Hagberg projektet Connecting Worlds. Förra året gjorde Connecting Worlds några uppmärksammade spelningar, bland annat på Planeta Festival.


– När vi spelade på Frölunda Kulturhus var musiker från Palestina, Kurdistan och Syrien på scenen samtidigt. Konserten berörde en iransk kvinnlig poet djupt. Hon såg tre länder som alla blivit ruinerade på olika sätt och som var så starka tillsammans. Musiken gav henne hopp om framtiden, säger Anders Hagberg.


Under vår och sommar fortsätter konsertserien på flera ställen i Göteborg och på Tjörn, samt i Borås. Tjörns kommun, Frölunda Kulturhus och Kammarmusiken i Borås är arrangörer. Varje konsert har en ny konstellation av musiker. Konstnärlig ledare för Connecting Worlds är saxofonisten/flöjtisten Anders Hagberg som under lång tid samarbetat med musiker från Indien och Mellanöstern. En av dem är den palestinske oudspelaren Ahmad Al Khatib som medverkar på de flesta av konserterna.


Först ut på turnén är Akvarellmuseet på Tjörn 19 april då Anders Hagbergs och Ahmad al Khatibs gemensamma grupp Melodic Melange kommer att spela. Gruppen har skapat ett eget ljudlandskap; ett möte mellan skandinavisk jazz och arabisk maqam.


Visionen med Connecting Worlds är att låta musiken och konsten vara en bro för kontakt, samtal och samarbeten mellan olika kulturer, musiker och människor i publiken.


– Vi vill involvera fler musiker med olika kulturell bakgrund och genom dessa möten nå ut till nya publikgrupper. Förhoppningsvis kan vi med vår konsertserie samla folk från olika håll och bidra till dialog och möten i regionen, säger Anders Hagberg.

Kammarmusiken i Borås   Kontakt Uno Hallabro tel 033 277108  mail:info@kammarmusiken.se

Affisch

Programblad

Länkar och nedladdningsbara filer publiceras så snart de är tillgängliga

Biljett ( i dörren)

vuxen 200 SEK

ungdom/studerande (25år) 20 SEK


kortbetalning möjligt (visa/mastercard)

Swish 123 5499199Våra Sponsorer: