13 Jan 2017

KAMMARMUSIKEN I BORÅS

Stenhammar Quartet

Peter Olofsson, Per Öman/ violin, Tony Bauer/viola, Mats Olofsson/cello

Fredag 13 Jan 2017            kl 19:00

Plats: Immanuelskyrkan Åsbogatan 24 Borås

... inte bara Stenhammar


för ett detaljerat program se nedladbar fil till höger

Stenhammar Quartet har sedan starten 2002 etablerat sig som en av Skandinaviens främsta stråkkvartetter. Wilhelm Stenhammars verk såväl som annan svensk musik är självklart central i ensemblens repertoar, men stort fokus ligger också på wienerklassicism och samtida musik. Kvartetten beställer kontinuerligt verk av svenska tonsättare, däribland Sven-David Sandström och Per Mårtensson, men har även blivit tillägnade och uruppfört verk skrivna av tonsättare från USA, Storbritannien, Finland och Norge.  Stenhammar Quartet har gjort inspelningar av ett 40-tal verk för Sveriges Radios P2, och deltog år 2011 i en konsertserie inspelad av Sveriges Radio med all Stenhammars kammarmusik.


Tidigare skivinspelningar med kvartetten har rosats av kritiker i såväl svensk som internationell press – på den ansedda brittiska musiksajten MusicWeb-International beskrevs deras spel som präglat av ’en självklar auktoritet och tilltalande bravur’.


Stenhammar Quartet har varit föremål för ett porträtt av den franska musikkanalen Mezzo, och tilldelades 2009 Carin Malmlöf-Forsslings interpretpris av Kgl. Musikaliska Akademien. Samma år gjorde kvartetten debut i London, vilket ledde till återinvitation. Stenhammar Quartet har deltagit i festivaler och turnerat ibland annat Tyskland,England,Polen, Danmark,Finland,Indien och Algeriet. SQ har även framträtt i svensk TV (Polarpriset, Melodifestivalen).På cd finns kvartetten representerad med inspelningar av Lars-Erik Larssons stråkkvartetter(Daphne), W.Stenhammars samtliga kvartetter(Bis),Atterberg/Rangström(cpo) och verk av Hillborg,Mårtensson,Larsson-Gohte samt Pelo(Phono Suecia)

Kammarmusiken i Borås   Kontakt Uno Hallabro tel 033 277108  mail:info@kammarmusiken.se

Länkar och nedladdningsbara filer publiceras så snart de är tillgängliga

Biljett ( i dörren)

vuxen 200 SEK

ungdom/studerande (25år) 20 SEK


kortbetalning möjligt (visa/mastercard)

Swish 123 5499199Våra Sponsorer: