21 Okt 2016

KAMMARMUSIKEN I BORÅS

GONG

Slagverksensemble

Johan Söderholm, Frans Klingfors, Petter Hedbom och Malin Sjökvist


Vinnare "Ung och lovande" Kammarmusikförbundet 2015

Fredag 21 Okt 2016             kl 19:00

Plats: Immanuelskyrkan Åsbogatan 24


I samarbete med Musik i Syd

Program

för en detaljerad version se nedladbar fil till höger

April 2015:

GONG Vinnare av Kammarmusikförbundets tävling

"Ung & Lovande".

Juryns motivering löd:

"Ett starkt musikaliskt hantverk i kombination med en lyhörd klangbehandling. En tät och lekfull kommunikation i ett utmanande och spännande konsertprogram”


SAGT OM GONG

"...ett extraordinärt samspel och en underbar musikalitet. Framträdandet blev nästan till en spektakulär dans med fartfyllda, kreativa infall och influenser från både jazz och flamenco."

Lisbeth Bengtsson, Trollhättans konsertförening

 

“...en fröjd för både öra och öga och nu, äntligen, visas den skånska mjölkkannan upp i sin fulla musikaliska potential.”

Bohusläningen 26/1-15

 

“Fantastiskt virtuoseri parat med stor musikalitet gjorde att nivån på framträdandet nog bör klassas som bland det bästa man kan höra på en konsertestrad.”

Anders Inge, Violinist kantor i Gagnef kyrka

Om oss

GONG består av fyra unga slagverkare, Johan Söderholm, Frans Klingfors, Petter Hedbom och Malin Sjökvist. De möttes när de studerade på Musikkonservatoriet Falun 2010. Våren 2011 gjorde ensemblen sin första turné och sommaren 2011 arbetade de på Kungliga Filharmoniska Konserthuset i Stockholm som ”Unga Sommarmusiker” och gav då 43 kortare konserter. När medlemmarna var klara med sin utbildning på Musikkonservatoriet Falun sökte alla fyra sig söderut. Johan och Frans började studera på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn medan Malin och Petter började studera på Musikhögskolan i Malmö. Eftersom det endast är en kort resväg mellan Köpenhamn och Malmö har ensemblen lyckats hålla en mycket nära kontakt.

Nu studerar även Johan och Frans på Musikhögskolan i Malmö. GONG har hållt konserter på flera olika scener och Kammarmusikfestivaler i Sverige; bl.a. i Günewaldsalen, Forshaga Kammarmusikdagar, Saxå Kammarmusikfestival och Barocksalen på Historiska muséet i Stockholm.


Kammarmusiken i Borås   Kontakt Uno Hallabro tel 033 277108  mail:info@kammarmusiken.se

Affisch

Programblad

Länkar och nedladdningsbara filer publiceras så snart de är tillgängliga

Biljett ( i dörren)

vuxen 200 SEK

ungdom/studerande (25år) 20 SEK


kortbetalning möjligt (visa/mastercard)

Swish 123 5499199Våra Sponsorer: