18 Feb 2018

KAMMARMUSIKEN I BORÅS

Carr&Quennerstedt / Vårsonaten

Elna Carr fiol  Håkan Quennerstedt piano


Beethoven -  Brahms - Stravinsky

Söndag 18 Feb 2018             kl 16:00

Plats: Immanuelskyrkan Åsbogatan 24 BoråsProgram

för en detaljerad version se nedladdningsbar fil till höger

Duo Carr Quennerstedt består av violinisten Elna Carr och pianisten Håkan Quennerstedt. De träffades 2005 på Musikkonservatoriet i Falun, och har spelat tillsammans sedan dess. Vid 2011 års upplaga av kammarmusikbiennalen "Ung & Lovande" korades duon till vinnare med en stor Sverigeturné som följd.


Duon har spelat in en CD med sina paradnummer; Beethovens Kreutzersonaten och Prokofievs första violinsonat.


Elna Carr (f. 1988) är uppvuxen i en folkmusikerfamilj i Hjärnarp, Skåne. Hon har spelat violin sedan barnsben och är nu bosatt i Malmö. Elna har studerat för Gunnar Crantz, prof. Ulf Wallin, prof. Terje Moe Hansen, prof. Yuri Zhislin och sist på Musikkonservatoriet i Köpenhamn för prof. Alexandre Zapolski där hon tog sin diplomexamen 2012. Elna är flitigt engagerad som både kammarmusiker, solist och orkestermusiker, och är sedan augusti 2015 tredje konsertmästare i Danmarks Radios Symfoniorkester.


Elna Carr har blivit utvald att delta i Solistpriset 2016 och kommer i finalen att framföra Sibelius Violinkonsert med Sveriges Radios Symfoniorkester.


Håkan Quennerstedt (f. 1985) är född och uppvuxen i Uppsala, numera bosatt i Malmö. Han studerade först vid Musikkonservatoriet i Falun för Bengt Andersson, och sedan på Musikhögskolan i Malmö för prof. Hans Pålsson. Håkan har en gedigen konserterfarenhet, och har bl a spelat Saint-Saëns "Djurens Karneval" med Malmö Symfoniorkester. Håkan är även grundare av Slottsstadens Pianoskola som han driver tillsammans med pianistkollegan Johan Reis.


Kammarmusiken i Borås   Kontakt Uno Hallabro tel 033 277108  mail:info@kammarmusiken.se

Länkar och nedladdningsbara filer publiceras så snart de är tillgängliga

Biljett ( i dörren)

vuxen 200 SEK

ungdom/studerande (25år) 20 SEK


kortbetalning möjligt (visa/mastercard)

Swish 123 5499199Våra Sponsorer: