14 april 2019

KAMMARMUSIKEN I BORÅS

Söndag 14 april 2019             kl 18:00

OBS: årsmöte 16:30, separat inbjudan!

Plats: Immanuelskyrkan Borås Åsbogatan

Program

Sjostakovitji

Mozart

Klarakvartetten från Göteborg är en av få svenska stråkkvartetter som funnits så lång tid - sedan 1997 - med originalmedlemmar! Under åren har kvartetten gjort en lång rad konserter och projekt av olika slag, och har vid flera tillfällen hörts i P2, i engelska BBC och i norska NRK. Den digra och breda repertoarlistan växer för varje år - klassiskt och nutida, manligt och kvinnligt, svenskt och utländskt. Lektioner för Chilingiriankvartetten, Borodinkvartetten och Brodskykvartetten har inspirerat och utvecklat kvartettspelet. 2015 kom Klarakvartetten även ut på Cd med musik av Josef Eriksson. Snart kommer nästa Cd ut; Elfrida Andrées första stråkkvartett.

Klarakvartetten har förutom att ge egna konserter, genomfört många spännande samarbeten genom åren: bl a spelat Sjostakovitj med Göteborgsoperans danskompani, turné med skådespelaren Henric Holmberg, jazz med saxofonisten Sven Fridolfsson, shower med bl a Galenskaparna/Aftershave och instruktörsuppdrag åt Sveriges orkesterförbund.

Klarakvartetten har gjort sig känd för bred stilkänsla och god publikkontakt och stannar gärna på ett eftersnack med publiken efter konserten.Klarakvartetten

Dieter Schöning +Viveca Rydén Mårtensson/violin,                      Johanna Fridolfsson/viola, Lena Bergström/cello


Kammarmusiken i Borås   Kontakt Uno Hallabro tel 033 277108  mail:info@kammarmusiken.se

Länkar och nedladdningsbara filer publiceras så snart de är tillgängliga

Biljett ( i dörren)

vuxen 200 SEK

ungdom/studerande (25år) 20 SEK


kortbetalning möjligt (visa/mastercard)

Swish 123 5499199Affisch

Programblad

Våra Sponsorer: